In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken is een 3D visual animation ontwikkeld rondom het thema ‘Biobased Economy’.

Services

User Experience Design
Visual Design
3D Modelling
Concept
Experience show

Vraag

Hoe ziet de wereld eruit in 2030 op het gebied van de 'biobased economy'? Organiq is gevraagd door het Ministerie van Economische zaken om een 3D visual animation te maken die zowel online als live op locatie met een 3D bril kan worden ervaren.

Het ministerie van economische zaken is verantwoordelijk voor het economisch beleid in Nederland en is verantwoordelijk voor alle zaken die te maken hebben met de Nederlandse economie, zoals handel, 
industrie, communicatie, energievoorziening, ondernemen, innovatie en consumentenzaken zoals product- en voedselveiligheid.

Concept

Er is gekozen voor een maximale beleving door de inzet en ontwikkeling van een 3D (stereoscopische) film. De invalshoek voor het concept is de tegen-intuïtieve gedachte dat het allemaal wel meevalt. De wereld verandert niet zoveel. Het gaat over slim gebruik maken van wat er al mogelijk is. Zoals een 'algen' veld bij een energiecentrale, meer halen uit nutriënten, een bestaande pijpleiding verduurzamen of een windmolenpark op zee realiseren. Deze 3D film experience schetst een beleving hoe het zou kunnen zijn en inspireert de kijker om daarover na te denken en daarnaar te handelen.

Wist je dat?
Biobased Economy (BBE) gaat over de overgang van een economie die draait op fossiele grondstoffen naar een economie die draait op biomassa als grondstof: van ‘fossil based’ naar ‘bio based’.

Resultaat

De 3D visual animation brengt de kernboodschap van de klant effectief voor het voetlicht. De uitrol vond zowel online plaats maar ook tijdens het live-event bij 700 genodigde gasten met een 3D bril in de Jaarbeurs van Utrecht.

Meer weten?

Andries van Vugt