IPOL Trainer app is een edu-tool waarmee cursisten zelf, altijd en overal, kunnen oefenen met de leerstof voor BOA cursussen.

Services

User Experience Design
Visual Design
Front-end Development
Back-end Development
Concept

Vraag

IPOL wil een gebruiksvriendelijke educatieve tool aanbieden om de BOA leerstof aan te leren en te oefenen. Om leerstof aan te leren is oefenen de sleutel tot succes. is gevraagd om een gebruiksvriendelijke digitale app te ontwikkelen om de BOA leerstof aan te leren. 

IPOL verzorgt opleidingen, trainingen en advies voor de opsporing, voornamelijk bij Gemeenten, Politie, Overheden en Ministeries.

Concept

Hoe leren we mensen eenvoudig kennis aan voor bijvoorbeeld op het gebied van: Agressietraining, Alcoholwet, Omgevingswet en Proces-verbaal, Proces Verbaal (PV) schrijven en Verhoortraining met gebruik van DISC? Leren en kennisretentie vereist herhaling en oefening. We kozen voor een App om in te spelen op learning-on-the-go trend.

Deze app moet snel en makkelijk de relevante stof tonen, daarvoor is een UX design en interface ontwikkeld die is afgestemd op de leerstof en doelgroep. We moesten daarbij uitgaan van een doelgroep die beperkte ervaring heeft met het gebruik van educatieve apps. Onderliggend wordt de IPOL Trainer app gekoppeld aan de Learning Content Management System (LCMS) back-end.

Uitwerking

IPOL Trainer app. Voor het oefenen van de leerstof is de Trainer app ontwikkeld.

Cursisten krijgen de mogelijkheid om elke dag toetsen te kunnen oefenen. Een cursist kan op elk moment van de dag, wanneer dat hem of haar dat het beste uit komt bezig zijn met de gekozen opleiding. Eventueel kunnen cursisten elke dag een push bericht ontvangen met de toets/vragen waar de meeste fouten in zijn gemaakt. Zo leer je optimaal!

Organiq leverde de techniek en UXD voor de educatieve app.

Meer weten?

Rene van der Eijk