LOI wil met een gamified online bijles kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool helpen zich voor te bereiden op de eindtoets.

Services

Visual Design
3D Modelling
Front-end Development
Back-end Development

Vraag

LOI biedt met LOIKidzz een reeks van cursussen voor kinderen. De cursussen richten zich op verschillende thema’s om kinderen naast school te ondersteunen of nieuwe kennis aan te reiken. Specifiek voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool is een nieuwe innovatieve en gamified cursus nodig om kinderen online de leerstof te helpen leren voor de eindtoets (vaak is dit de Cito-toets of de IEP-toets).   

LOI is een gecertificeerd afstandsleer & thuisstudie instituut dat een reeks van opleidingen en cursussen aanbiedt voor volwassen en kinderen.

Concept

De cursus online bijles is opgezet om kinderen de leerstof van groep 7 en 8 te laten oefenen (met niveau van makkelijk tot moeilijk). Online bijles vraagt om een andere motivatiestrategie dan klassikaal leren op school. Daarvoor is uitgebreide en op de doelgroep afstemde leer- en gamification strategie uitgewerkt met een superhelden-avontuur, uitleg in filmpjes en games ontwikkeld om het leren en oefenen leuk en motiverend te maken! 

Kinderen krijgen les op het Superhelden Hoofdkwartier. Al snel blijkt dat er werk aan de winkel is, want een milieuramp dreigt. Het kind schiet de superhelden Dt, X2 en G-man te hulp door zo goed mogelijk te oefen met taal, rekenen en andere schoolvakken. Samen gaan ze de strijd aan tegen de schurken van Toxico!

Met motiverende oefeningen en games oefenen kinderen alle schoolvakken van groep 7 en 8. Er is veel aandacht voor rekenen en taal, zoals rekenen met breuken, spelling en begrijpend lezen. Ook aardrijkskunde, geschiedenis en natuur komt ruim aan bod.

Organiq ontwikkelde het concept, de gebruiksinterface, de verhaallijn, de UXD-strategie en techniek. De onderliggende frontend is ontwikkeld in Javascript en de back-end technologie in .NET. De leercontent werd ontwikkeld door de educatie-experts van de LOI.

Hoe werkt het?

De sleutel tot het maken van een gamified e-learning module voor kinderen die werkt, naast educatieve kennis, is het hebben van een goed verhaal. Twee belangrijke factoren hierbij zijn de spelelementen Binding en Plezier. Wil je meer weten? Lees onze whitepaper Gamification als oplossing. Bij de ontwikkeling van de cursus hebben we het idee dat leren leuk is, getransformeerd naar leren is motiverend. In principe willen we leren de moeite waard maken en leren dat wanneer je meer leert, je ook meer zult kunnen doen. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. 

LOI Kidzz Online Bijles vraagt de leerling om zich bij een groep superhelden aan te sluiten om de wereld te redden van de kwaadaardige Toxico. Door een bepaalde urgentie te creëren (bijvoorbeeld een leerling vragen om te helpen een superheld te jail breaken), wordt de leerling gemotiveerd om te spelen. Verschillende superhelden hebben hulp nodig bij verschillende problemen zoals wiskunde en spelling. Op deze manier wordt een leerling getraind in alle aspecten van de jaarlijkse Eindtoetsen.

Deze gamified e-learning cursus heeft ook zijn eigen games. Door toegang te krijgen tot deze games als beloning en door ze onderdeel te maken van het leerproces, wordt leren uiteindelijk net zo leuk als het spelen van deze games. Maar er is nog een ander gamification-element in het spel dat het leren verbetert. Neem het catcherspel in de Online Bijles cursus als voorbeeld. Er zijn drie vanger elementen. Een is de standaard goede, de andere is de standaard slechte. De derde is de bijzondere en spannende. Je riskeert een grote puntenbonus of een groot puntenverlies door snel een wiskundig of taalkundig probleem te beantwoorden. Om een hoge score te halen, of in sommige gevallen om door te gaan naar het volgende niveau, moeten kinderen leren en worden ze meer beloond als ze dat doen; dat creëert en versterkt motivatie.

Resultaat

Het Superhelden verhaal dat zich richt op het milieu en klimaatverandering sluit goed aan bij de actualiteit, interesse en belevingswereld van kinderen. Samen met de onderwijsexperts van de LOI is een robuuste en motiverende cursus ontwikkeld om kinderen optimaal voorbereid voor de eindtoets.  

Meer weten?

Andries van Vugt